Računalniki

Iščete nov računalnik?

Uporaba tiskalne naprave je dandanes skorajda nujna v domačem okolju in podjetju. Pogosto smo soočeni z nalogo, da moramo narediti duplikat določenega dokumenta, slike in podobno. Zato je idealno, če lahko natisnemo želeno vsebino na list papirja, kar doma ali v pisarni. Poznamo veliko število različnih proizvajalcev tiskalnih naprav. Zelo popularni so tiskalniki Canon, saj je omenjeno podjetje poznano po svojih izvrstnih napravah. Delujejo z uporabo črnila ali barvnega prahu, katera sta zelo zanesljiva in obstojna. Stroške vzdrževanja pa si lahko znižamo, če poznamo razlike med kartušami OEM in drugimi izvedbami.

Originalne kartuše Canon

Vsak proizvajalec originalne računalniške opreme pogosto izdeluje tudi dodatke za svojo opremo v obliki kartuš, tonerjev, grafičnih kartic, računalniških čipov in podobno. Ob prodaji tiskalnika različni proizvajalci, kot so Canon, priložijo novim napravam tudi OEM ali originalne kartuše s črnilom. OEM kartuše Canon so narejene s strani omenjenega podjetja. Kriteriji za njihovo proizvodnjo so zelo visoki, zato so izredno kakovostne in imajo garancijski rok proizvajalca. Na voljo so v vseh spletnih in fizičnih trgovinah s pisarniško opremo. So pa tudi dražje za nakup, saj vsebujejo črnilo najvišje kakovosti. To pa pomeni, da morda niso uporabne za okolja, kjer se tiska veliko dokumentov in drugih listin ter kakovost ni bistvenega pomena.

Canon je znan po svoji tehnološki inovativnosti, zato tudi njihove kartuše sledijo visokim standardom in zagotavljajo izjemno natančnost in žive barve pri tiskanju.

Kdaj so originalne barve za tiskalnik Canon priporočene?

Originalna oprema za računalniške naprave je pogosto najbolj kakovostna. To pa tudi pomeni, da ima višjo ceno in različne ugodnosti, kot je podaljšana garancija ter podobno. OEM barve za tiskalnik Canon so priporočene za uporabo v garancijskem času same tiskalne naprave. Brez težav jih uporabljamo tudi kasneje, če želimo najboljšo kakovost potiska listov papirja in zanesljivost. Zato so odlična izbira za uporabnike, ki želijo natisniti na list papirja različne slike, načrte in druge elemente, kjer je kakovost ključnega pomena.

Ob veliki količini tiskanja morda OEM kartuše niso najbolj primerne. Ker so dražje od ostalih izvedb, niso najbolj priljubljena izbira za podjetniška okolja, kjer se tiska veliko računov ter drugih dokumentov. 

Nadomestne barve za tiskalnik Canon

Proizvajalci računalniške opreme pogosto niso najbolj zadovoljni, če jim konkurirajo podjetja, ki za njihove naprave izdelujejo dodatke. Kljub temu različna podjetja izdelujejo nadomestne barve za številne tiskalne naprave. Mogoče je kupiti nadomestne barve kartuše Canon od več proizvajalcev z različnimi lastnostmi. Pogosto so mnogo cenejše od OEM izvedb, kar jih naredi bolj privlačne za nakup. Vgrajene pa imajo tudi različne izboljšave, kot so:

  • Zmožnost ponovnega polnjenja rezervoarja s črnilom
  • Bolj ekonomičen potisk listov, kar se opazi pri nižji porabi črnila
  • Večja kapaciteta rezervoarja z barvo
Toner je odgovoren za prenos barvnih ali črno-belih slik in besedila na papir z izjemno natančnostjo.

Kdaj so nadomestne barve za tiskalnik Canon priporočene?

Prihranek denarja pri nakupu pisarniških potrebščin je ključnega pomena za mnoge uporabnike. Še posebej veliko vlogo pa igra pri vzdrževanju tiskalnika Canon, če ga veliko uporabljamo. Ker so originalne barve dražje od nadomestnih, je dobro, če si lahko zmanjšamo stroške na kakršen koli način.

 Nadomestne barve za tiskalnik Canon so odlična izbira za vzdrževanje novejših kot tudi starejših tiskalnih naprav. Idealno pa jih uporabljamo v okoljih, kjer kakovost tiska ni tako pomembna, izdelati pa je potrebno veliko količino raznih dokumentov. Lahko jih uporabljamo tudi za potisk slik, vendar moramo sprejeti malenkost manjšo kakovost potiska. Nekatere nadomestne izvedbe vsebujejo bolj kakovostno črnilo, vendar so zato tudi malenkost dražje.

Toner za laserski tiskalnik predstavlja bistveni sestavni del sodobnega pisarniškega okolja, kjer kakovostno in hitra tiskanje igra ključno vlogo.

Toner za laserski tiskalnik vsebuje barvni prah

Najnovejša tehnologija tiskanja ne potrebuje črnila za ustvarjanje slik ali besedila. Za potisk se uporablja barvni prah, ki se zapeče v različne oblike na papir. Posamezni toner za laserski tiskalnik ne vsebuje črnila, ampak majhne plastične delce, ki se med tiskanjem dobesedno zapečejo na površino papirja. To naredi potisk izredno obstojen in zanesljiv. 

Velika prednost tonerjev je tudi njihova sposobnost potiska več tisoč listov papirja. Zaradi večje zmogljivosti potiska se uporabljajo v javnih ustanovah, šolah in drugih organizacijah, kjer se tiska veliko dokumentov. Imajo pa veliko višjo nabavno ceno od klasičnih barv, vendar to zato, ker lahko imajo daljšo funkcionalno življenjsko dobo.

OEM in nadomestni toner

Nakup katerekoli originalne dodatne opreme za računalniške naprave je lahko hitro drag podvig. Večinoma je potrebno kupiti samo en toner za laserski tiskalnik, saj vsebuje veliko količino barvnega prahu. Če pa si lastimo barvno lasersko tiskalno napravo, pa bomo morda potrebovali dve ali več.

Nadomestni toner je mogoče kupiti za praktično katerikoli Canon ali tiskalnik drugega proizvajalca. Priporoča se ga za uporabnike, ki želijo ugodno tiskati. Enako uporabi pa so v okoljih, kjer kakovost tiska ni tako pomembna. Je pa res, da so laserski tiskalniki zelo natančni pri delovanju, tako da je kakovost slik, črk in drugih elementov na papirju skoraj vedno odlična.

Kako očistimo tiskalno napravo?

Novejše tiskalne naprave so narejene tako, da imajo vgrajene številne programe čiščenja. Priporočeno je, da vsaj enkrat letno opravimo čiščenje. Zagon programa za čiščenje naredi več opravil hkrati. Očistijo se šobe, poravna tiskalna glava in podobno. S tem se zniža poraba barve za tiskalnike Canon, saj bomo napravo spravili v optimalno stanje delovanja.

Strokovnjaki priporočajo, da vedno podrobno preučimo priročnik tiskalnika, saj tako zagotovimo, da bomo lahko opazili in odpravili razne napake, ko se te pojavijo. Obenem pa bomo lažje vzdrževali napravo, kot je menjavanje kartuš, papirja in podobno.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts