Razmnoževanje medijev

English: Compact Disc Nederlands: Compact Disc

(Photo credit: Wikipedia)

Shranjevanje podatkov na različne medije je v današnji poplavi vseh podatkov nujno potrebno. Ne le, da lahko hitro kakšen podatek izgubimo, lahko ga preprosto pozabimo, kar pa gotovo ni dobro. Vsekakor je medij tisto orodje, s katerim lahko enostavno presnemavamo in prenašamo podatke.

Kateri so mediji, s katerim lahko razmnožujete vsebino?
• multimedijske predstavitve
• promocijska in marketinška gradiva
• katalogi
• letaki oziroma različne tiskovine
• elektronske vizitke
• foto albumi
• avdio in vizualni mediji (CD-ji in DVD-ji)

Pri tem se odločite za kakovostno razmnoževanje različnih medijev, da ne bo kvaliteta padla. Trenutno so še vedno najbolj razširjeni mediji za razmnoževanje CD.-ji in DVD-ji, prav tako pa mini diski, USB ključki in novejši Blue Ray mediji. Seveda je pri vsakem mediju nekakšna prednost in slabost pri razmnoževanju. Nikakor pri tem ne sme biti manjša kvaliteta. Razmnoževanje medije v se pojavlja predvsem zaradi promocijskih aktivnosti, izobraževanj, konferenc, razstav in še bi lahko naštevali.

Cena razmnoževanja je seveda odvisna od tega, kakšno je samo oblikovanje oziroma zaradi zahtevnosti. Potrebno je presnemavati na profesionalnih grafičnih strojih za digitalni tisk, ki omogoča dobro reprodukcijo barv in kvaliteto odtisa. Poleg vsega mora biti vsebina kvalitetno razmnoževana in se nikakor ne sme slabšati glede na večje količine. Seveda se je potrebno zavedati, da se cena niža z večjo količino naročil.

Seveda je pri razmnoževanju medijev potrebno upoštevati določene zakone o medijih, ki so izjemno strogi. Prav tako je potrebno upoštevati avtorstvo in ne nikakor ne razmnoževati brez dovoljenja. Previdnost ni koli odveč, kar vam bodo svetovali tudi v tiskarni, kjer nudijo različne veste razmnoževanja medijev. Vsekakor dobro premislite, kako naj bi razmnoževanje potekalo, ali ne ogrožate avtorskih pravic in izberite kvaliteto.

Enhanced by Zemanta