Ustvarimo spletno trgovino

Ponavadi, ko se odločamo za izgradnjo naše lastne spletne trgovine imamo že produkt ali storitev v mislih. Ni nujno, da je naš produkt ali storitev, ampak razmišljamo o tem, kako bi prišli do končnega kupca prek naše spletne trgovine. Dejstvo je, da ni pomembno kaj ponujamo, ampak izdelava spletnih trgovin s kakršni koli namenom zahteva svoj prvi produkt.

Običajno je to naš proizvod ali storitev. Pomembno je tudi, da se vprašamo, če obstaja trg za to kar bi ponujali in preko katerih kanalov bi to izvedli.

Cena in produkti

Izdelava spletnih trgovin (www.ms3.si) je morda najtežja na začetku, ko moramo nastaviti ceno za naše artikle. Če smo prenizko ali previsoko ciljali ne bomo konkurenčni. Predno postavimo ceno se lahko vprašamo po naslednjih kriterijih:

  • Kakšni so stroški s pošiljanjem?
  • Kakšen je DDV?
  • Koliko me stanejo materiali/priprava vsebin za končni izdelek?
  • Koliko plačam provizijo banki in PayPal storitvam?
  • Koliko bomo vložili v marketing?
  • Če vse to zaokrožimo, se lahko zgodi, da bo izdelava spletnih trgovin bo malo drugačna izkušnja za nas, saj bomo ceno v veliko primerih morali dvigniti.

Izdelava spletnih strani in gostovanje

Najbolj pomembna je verjetno domena, ki jo bomo uporabljali na naši spletni strani, takoj za tem pa gostovanje. Če bomo imeli veliko artiklov ali pričakovali veliko obiska je tudi vrsta gostovanja ključnega pomena, ko je v igri izdelava spletnih trgovin.

Na spletu lahko najdemo tudi veliko podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani. Če imamo pomoč profesionalca, lahko izdelava spletnih trgovin traja veliko manj časa, kot pa če bi se zadeve lotili sami. Lahko najdemo pomoč od dizajna, do same funkcionalnosti trgovine, če bi radi pospešili postopek. Za najhitrejšo pot do pomoči lahko v iskalnik vtipkamo ključno besedo »izdelava spletnih trgovin« in pregledamo kaj vse je v ponudbi.

Kakršen koli je naš razlog za izdelavo spletne trgovine si vedno lahko poiščemo pomoč. Ko bomo enkrat imeli trgovino vzpostavljeno, bomo lahko začeli prodajati naše artikle in storitve. Izdelava spletnih trgovin je danes zelo iskana storitev, in če bi radi začeli prodajati kar se da hitro, imamo na razpolago ogromno pomoči.