Računalniki

Iščete nov računalnik?

Internet

Izdelava spletnih trgovin tudi za ponudbo storitev

Imate dejavnost, ki jo želite ponujati tudi na sodobnejši način, torej preko spleta, pa ne veste, kako bi se tega lahko lotili? Marsikdo ima ob tem kar nekaj vprašanj, kajti lastniki podjetij so na splošno prepričani, da je mogoča izdelava spletnih trgovin zgolj v primeru, da ponujajo neke povsem vsakdanje oziroma konkretne izdelke – tiste, ki jih kupec natoči in mu jih pošljejo na dom.Izdelava spletnih trgovin
Kaj pa, če imate posel, ki je drugačen? Če dejansko ponujate storitve? Ja, tudi v tem primeru se lahko odločite za izdelavo spletnih trgovin, a v nekoliko drugačnem smislu in najverjetneje tudi v manjšem obsegu.

Izdelava spletnih trgovin z »boni«

Če mislite, da za storitve ne morete imeti spletne trgovine, pomislite ponovno. Gotovo ste preko spleta že kdaj kupili vavčerje oziroma bone za potovanja, različne adrenalinske užitke in podobno. Spletna prodaja torej ni nujno rezervirana samo za izdelke, temveč lahko preko nje učinkovito ponudite tudi storitve. Če boste tako prodajali zgolj storitve iz svoje ponudbe, bo sicer spletna trgovina po obsegu manjša kot so trgovine z izdelki, a še vedno so potrebne povsem enake funkcije.

Kako zasnovati spletno prodajalno storitev?

Pri izdelavi spletnih trgovin za storitve so potrebne skoraj povsem enake funkcije delovanja kot pri prodaji izdelkov. Vsaka storitev mora biti predstavljena – kaj ponujate, v kakšnem trajanju, kaj vse je vključeno, za kakšno ceno … potreben je prenos izbrane storitve v košarico, registracija kupca ali vpis že obstoječega uporabnika, izbira načina plačila z možnostjo sodobnih brezgotovinskih načinov plačila … Tisto, čemur se lahko pri ponujanju storitev preko spleta izognete, pa je običajno strošek dostave. Ko kupec opravi nakup in prejmete plačilo, namreč ni nujno, da mu pošljete bone oziroma vavčerje – lahko si jih tudi enostavno sam natisne na domačem tiskalniku (razen, kadar gre za darilo, takrat lahko ponudite možnost, da se pošljejo lično izdelani boni).
Izdelava spletnih trgovin za storitve je torej lahko precej preprostejša, kar se tiče samega obsega ponudbe, ni pa nujno – če pogledamo razne spletne strani s ponudbo tako imenovanih skupinskih nakupov oziroma raznih bonov za storitve, gre dejansko za zbirko ponudb različnih končnih ponudnikov, in takšne posredniške spletne prodajalne so vseeno zelo obsežne.

Bodite inovativni!

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, lahko postavite spletno prodajalno – tako zaradi dejanske prodaje kot zato, da ste v koraku s časom ter uporabnikom zanimivi. Kadar se odločite za postavitev predstavitvenih spletnih strani, ni nikoli odveč, če si naredite tudi prostor za izdelavo spletnih trgovin – tudi če spletne prodaje trenutno ne potrebujete, se boste morda odločili, da jo dodate kasneje, ko boste razširili svojo ponudbo.

https://www.youtube.com/watch?v=BFEsT2HJlqg

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts