Gostovanje za spletne trgovine

Spletne trgovine običajno potrebujejo naprednejši paket spletnega gostovanja kot običajne spletne strani, a seveda je spet odvisno od tega, kakšno spletno trgovino vzpostavljate: z veliko ali malo izdelki, veliko fotografij, videov in podobnih elementov, ki potrebujejo naprednejše gostovanje.

Če vzpostavljate spletno trgovino z nekaj izdelki in fotografijami, je lahko tudi paket gostovanja pri vašem izbranem ponudniku bolj osnoven in ugoden. Če pa boste imeli spletno trgovino z velikim asortimanom izdelkov, pa mora biti gostovanje (http://www.gigaspark.com/spletno-gostovanje) absolutno bolj napredno, saj bo tako tudi uporabniška izkušnja boljša: hitrost nalaganje spletne strani bo optimalna, dobra hitrost spletne strani pa lahko vpliva tudi na višjo uvrstitev na Googlu in ostalih spletnih iskalnikih. Internetne trgovine z velikim številom izdelkov morajo imeti tudi dobro optimizirane baze podatkov, da se lahko iskani izdelki čim hitreje in čim bolje sortirajo, najpogosteje uporabljeni filtri v spletnih trgovinah so filtri za razvrščanje po ceni in priljubljenosti. Če baza podatkov ni ustrezno optimizirana, bo filtriranje počasno in v najslabšem primeru tudi neustrezno, zato gostovanje za spletne trgovine zahteva nekoliko drugačen pristop kot gostovanje spletne strani.

Gostovanje za spletne trgovine z manj kot 500 izdelki bo že dobro funkcioniralo z diskovnim prostorom med 3 GB in 7 GB, večje trgovine pa bodo potrebovale nad 10 GB diskovnega prostora. Diskovni prostor je prostor na strežniku, na katerem je naložena vsebina vaše spletne strani in prek njega je tudi vidna na svetovnem spletu. Poleg velikosti spletne trgovine oz. prodajnega asortimana je izbira gostovanja odvisna tudi od pričakovanega dnevnega obiska. Spletna stran s 30.000 obiskovalci na dan ima drugačne zahteve po gostovanju od tiste, na katero pride denimo 100 obiskovalcev na dan. Na vse to morate pomisliti, preden izberete svoj paket gostovanja.