Izbira gostovanja vpliva na hitrost spletne strani

Spletna stran je danes nepogrešljivo orodje za uspešen marketing. Svetovni splet se je že tako razširil, da prav vsi ljudje iščemo informacije na internetu. Vseeno pa se kdaj naredi, da se spletna stran odpira zelo počasi. Se mogoče sprašujete, zakaj se vaša spletna stran vedno odpira izjemno počasi? Pomislite na to, kako se počutijo šele obiskovalci vaše spletne strani. Zaradi počasnega odpiranja spletne strani lahko obiskovalec prehitro obupa, to pa gotovo ni dobro za vaš posel. Zakaj pravzaprav pride do počasnega nalaganja?

Tukaj je seveda lahko več dejavnikov, med drugim je hitrost nalaganja odvisna tudi od ponudnika interneta. Vendar, če se počasi nalaga le vaša spletna stran, je lahko največja težava ravno pri ponudniku gostovanja. Kaj to pomeni? Spletna stran brez zakupljenega gostovanja ne bi mogla obstajati. Ponudniki gostovanja ponujajo prostor na strežniku, kjer je shranjena vaša spletna stran. Torej, če komunikacija med vašim računalnikom in strežnikom poteka dlje časa, potem je pravi čas, da zamenjate ponudnika gostovanja.

Mnogi so danes mnenja, da je gostovanje zakupljeno v tujini zelo dobro, saj je poceni. Vendar temu ni tako. Pri izbiri ponudnika gostovanja je potrebno biti izjemno previden, saj lahko počasno nalaganje vaše spletne strani škoduje prodaji. Počasneje se stran odpira, več obiskovalcev jo bo v tem času zapustilo. To dejstvo potrjujejo številne raziskave in hkrati opozarjajo, da je nujno zakupiti dobrega ponudnika gostovanja. Ni vse v ceni, saj lahko s tem poslu povzročite več škode kot koristi.

Poslovanje s ponudnikom gostovanja v tujini pa lahko prinese poleg vsega še druge zaplete – hitro komunikacijo. Čeprav je danes internet virtualni svet, kjer vse poteka izjemno hitro, se lahko zgodi, da fizična razdalja med posameznimi strežniki vpliva na samo hitrost odpiranja spletne strani. To lahko sklepamo že iz enostavnega primera: spletna stran, ki gostuje na Indoneziji, se bo gotovo odpirala počasneje, kot spletna stran, ki ima zakupljeno gostovanje v Sloveniji.

Od česa je odvisna izbira kvalitetnega gostovanja? Od cene, koliko obiska boste imeli na spletni strani in od pomoči, ki vam jo ponudnik gostovanja nudi v primeru težaav. Torej, gotovo boste dvakrat premislili, ali je res toliko pomembna cena, ali hitrost odpiranja spletne strani. Slednje je recept za uspeh!

Leave a Reply

Your email address will not be published.