Računalniki

Iščete nov računalnik?

Zakaj ne bi izbrali hrvaškega ponudnika za web hosting?

Če potrebujete web hosting ali kakršno koli drugo spletno storitev, se vam nikakor ni treba omejevati le na slovenske ponudnike. Web hosting namreč lahko zakupite kjerkoli na svetu. Ne glede na to, kakšna je vaša domena spletne strani in s kakšno končnico se ta zaključi, lahko izberete web hosting v Ameriki, Nemčiji ali pač na Hrvaškem, kar je za Slovence vsekakor zelo dobra možnost. Tako vam bo na voljo podpora v jeziku, ki ga gotovo vsaj malo razumete, predvsem pa boste zadovoljni z ugodnimi cenami. Na Hrvaškem imajo namreč tudi najboljši ponudniki za nas cenovno zelo sprejemljive cene.

Domena in web hosting 

Domena ali url naslov je zagotovo prva stvar, na katero pomisli prav vsak, ki želi na svetovni splet postaviti svojo spletno stran. Domena je vsekakor pomembna, a enako pomemben kot domena je zagotovo tudi web hosting oziroma spletno gostovanje, kot mu tudi rečemo. Domena je namreč le url naslov, preko katerega lahko obiskovalci dostopajo do vaše spletne strani, slednja pa mora nekje gostovati, zato je treba zakupiti strežnik oziroma prostor na strežniku, kar imenujemo spletno gostovanje oziroma web hosting.

Kje se lahko registrira domena?

Domena se lahko zakupi pri različnih ponudnikih spletnih storitev kjerkoli po vsem svetu. Pri tem je treba biti pozoren le na to, ali je pri določenem ponudniku možno zakupiti tudi domeno z izbrano končnico, ki jo želite uporabiti v url naslovu svoje spletne strani. Če imate spletno stran za slovensko publiko, se bo vaša domena namreč najverjetneje končala s .si, možne pa so seveda še druge opcije različnih drugih končnic, med katerimi lahko izbirate.

Vsi slovenski ponudniki zagotovo ponujajo tudi možnost zakupa domene s končnico .si, medtem ko za tuje to ne velja nujno oziroma se pri vsakem ponudniku lahko registrira domena z le določenimi končnicami. Zato najprej premislite o tem, kakšno končnico bo imela vaša domena, nato pa poiščite ponudnika, pri katerem se takšna domena lahko registrira. 

Ena od najpogostejših možnosti za spletne strani, sploh tiste, ki delujejo mednarodno, je zagotovo domena, ki se konča na .com, in zato takšno domensko končnico lahko registrirate praktično pri katerem koli ponudniku po vsem svetu. Takšna domena se tako lahko recimo registrira tudi na Hrvaškem, seveda pa so na voljo tudi druge možnosti.

Katera domena je najboljša izbira za vašo spletno stran?

Na vprašanje, katera domena je najboljša izbira za vašo spletno stran, ni lahko odgovoriti. To je odvisno od tega, za kakšno spletno stran gre, komu je namenjena, v katerem jeziku je predstavljena njena vsebina itd. Od vsega naštetega je odvisno tako to, kakšna bo domena, kot kakšna bo njena končnica. 

Vsekakor pa se vam splača preveriti, ali je domena kaj cenejša, če zraven pri istem ponudniku zakupite še web hosting. Pri nekaterih ponudnikih je v tem primeru domena lahko celo brezplačna, kar se vam vsekakor splača izkoristiti. Pri tem je treba vedeti, da se običajno vse spletne storitve zakupi ali registrira le za določeno obdobje, recimo za eno leto. Po tem času je treba zakup oziroma registracijo podaljšati, sicer naša spletna stran ne bo več dostopna na spletu, izbrana domena pa bo spet na voljo za registracijo drugim uporabnikom.

Kje lahko zakupite spletno gostovanje?

Spletno gostovanje ali web hosting je možno zakupiti kjerkoli – na spletu boste našli veliko različnih ponudnikov, ki ponujajo to storitev. Vendar pa to še ne pomeni, da je vseeno, koga izberete. vedeti morate, da je pri tem najpomembnejše to, da izbrani ponudnik omogoča vse tisto, kar potrebujete za gostovanje spletne strani, ter vam hkrati nudi čim boljšo podporo, po možnosti 24/7. To, da vam je izbrani ponudnik spletnih storitev vedno na voljo za dodatne informacije in pomoč, je namreč največ vredno, zato se velja izbrati zaupanja vrednega ponudnika. 

Domena, web hosting in vse ostale spletne storitve

Če iščete ponudnika, pri katerem bi se lahko registrirala vaša domena in ki bi poskrbel tudi za spletno gostovanje oziroma web hosting vaše spletne strani, potem velja morda pogledati na nam bližnji hrvaški trg, saj so tam cene zelo prijazne. Ponudnik infonet.hr velja za zanesljivega in cenovno ugodnega, zato se vam splača pogledati, kaj vam ponuja. Po prijazni ceni lahko poskrbi za registracijo domene, spletno gostovanje in različne druge spletne storitve, ki jih potrebujete. 

Related Posts