Western digital trdi diski

Western Digital WD740GD Raptor - 10,000 rpm - ...

 (Photo credit: Wikipedia)

Podjetje Western Digital Corporation velikokrat poimenujemo WDC ali kar WD. Ponaša se z eno naslovom ene največjih podjetij na področju računalniških trdih diskov. Prav tako se ponaša z najdaljšo zgodovino na področju elektronike. Podjetje Westerd Digital je bilo ustanovljeno 23 aprila leta 1970. Njen ustanovitelj je Alvin B. Phillips, ki je predhodno delal v podjetju Motorola. Kmalu je podjetje postalo specializirano za trde diske.

Podjetje Western Digital se je v letu 2012 ponašalo s kar 71 milijoni prodanih trdih diskov. Pričakuje pa se, da se bo prodajaj v prihodnjih letih povečala za kar 32 odstotkov. Maloprodajne cene trdih diskov Western Digital so precej nizke, zaradi česa računalniški gigant napoveduje spremembe. Ena izmed velikih sprememb na področju trdih diskov je podjetje že naredilo, saj so tri diski vse bolj tanki. Zaradi tega so lahko prav tako računalniki vse tanjši. Podjetje je lansko leto na IDF 2012 konferenci dokazalo, da so trdi diski lahko še tanjši. Pripravljajo namreč nove diske, ki bodo v debelino merili le pet milimetrov.

Z inovacijo bodo tako naredili novo revolucijo na področju trdih diskov in tako proizvajalcem računalnikov omogočili, da izdelujejo še tanjše računalnike. Če še pogledamo malce v zgodovino trdih diskov, so v podjetju leta 2003 prvič predstavili trde diske za prenosne računalnike.

Podjetje Westerd Digital ima na področju trdih diskov patentirane štiri tehnologije, in sicer IntelliPower, IntelliSeek, IntelliPark in Active Power Management. S tem skušajo ohraniti okolje in povečati uporabnost trdih diskov. Slednji so v svetu znani kot najboljši trdi diski na tržišču. WD Black in WD Blue bosta kmalu na voljo vsem proizvajalcem računalnikov. Nudila pa bosta do 500 gigabajtov prostora. S tem so razveselili vse proizvajalca računalnikov. Le še vprašanje časa je, kdaj bo podjetje pričelo izdelovati čisto majhne trde diske, s katerimi bodo računalniki lahko manjši in lažji. V primeru, da dvomite, kateri trdi disk bi izbrali, z Western Digital boste gotovo na pravi poti do varno shranjenih podatkov.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published.