Potrebujete nov strežnik?

Naj vam najprej čestitamo! Če potrebujete nov strežnik, to pomeni, da uspešno poslujete. V kolikor je to vaš prvi strežnik, je vaše podjetje zraslo in uspešno posluje. Vsekakor pa je tak nakup za marsikatero podjetje velik finančni zalogaj. Po eni strani predstavlja korak naprej, po drugi strani pa prinaša tudi veliko tveganje: gre namreč za investicijo, ki zahteva precej sredstev. Teh pa ni vedno na razpolago. Kaj storiti? Ena od dobrih možnosti za manjša in srednja podjetja je spletni strežnik. Berite dalje, če želite vedeti več o njem!

spletni_streznik1

Finančno bolj ugodna rešitev

Če nakup običajnega fizičnega strežnika za vaše podjetje predstavlja preveliko finančno breme, je spletni strežnik (https://www.domovanje.com/spletno-gostovanje/) za vas skoraj gotovo super rešitev. Omogoča vam namreč, da strežnik uporabljate virtualno, kar pomeni, da se boste izognili mnogim stroškom. Najem je namreč včasih bolj ugoden kot nakup, sploh če sredstva za investicijo trenutno niso na voljo. Če se namreč odločite za spletni strežnik, se ne izognete le plačilu kupnine, ampak tudi stroškom vzdrževanja. Ti pa pri strežniških sistemih in mrežah hitro zrastejo v nebo, sploh če gre kaj narobe. Različne težave ali okvare vas namreč lahko zelo drago stanejo – tako finančno kot v smislu nematerialne škode – izgube podatkov ipd.

Spletni strežnik je iz tega vidika veliko bolj varna rešitev. Za njegovo nemoteno delovanje namreč skrbi ponudnik spletnih storitev. Poskrbel bo, da bodo vaši podatki vedno na varnem in zaščiteni pred vdori virusov in hekerjev. Prav tako bodo poskrbeli za vsa vzdrževalna in druga dela, odpravljanje okvar, tehničnih težav in podobno. Vam ne bo treba skrbeti za to, kar je vsekakor vredno zelo veliko. Oziroma je vredno več kot cena samega najema spletnega strežnika.

In kakšna je cena?

Marsikdo razmišlja o nakupu fizičnega strežnika, a si hitro premisli, ko vidi, kakšne so cene. Če k temu dodamo še cene vzdrževanja, vidimo, da te stvari res niso poceni. V tem smislu spletni strežnik sploh ni draga storitev. Omogoča vam namreč enako kot fizični strežnik, le da ima še dodaten bonus: miren spanec brez skrbi. Poleg tega pa se boste z njim izognili tudi velikim finančnim investicijam vašega podjetja. Cena je sicer odvisna od tega, kaj točno potrebujete. Zato je najbolje, da se o njej pozanimate na domovanje.si. Z veseljem vam bodo pripravili individualno ponudbo!